Jongeren

Individueel

Programma Jong Talent Keuze bij jou thuis

 • Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud?
 • Wil jij weten waar jouw talenten liggen?
 • Wil jij jouw kwaliteiten nog beter benutten?
 • Wil jij weten welke (studie)keuze het best bij jou past?
 • Wil jij jezelf nog beter leren kennen?
 • Vind jij het leuk om creatief gecoacht te worden?

Meld je dan aan voor het programma Jong Talent Keuze in Raalte.

De sessies starten wanneer jou dat uitkomt.

Groep (max. 8 jongeren)

Programma Jong Talent Keuze Raalte (Noord)

 • Ben jij tussen de 12 en 22 jaar oud?
 • Wil jij weten waar jouw talenten liggen?
 • Wil jij jouw kwaliteiten nog beter benutten?
 • Wil jij weten welke (studie)keuze het best bij jou past?
 • Wil jij jezelf nog beter leren kennen?
 • Vind jij het leuk om samen met een groep jongeren creatief gecoacht te worden?

Meld je dan aan voor het groepsprogramma Jong Talent Keuze in Raalte.


Uitleg voor ouders

Talentlicht zet creativiteit in als middel om het hoofd van jongeren even uit te zetten. Tijdens creatieve workshops leren ze om even niet na te denken, maar juist om te luisteren naar hun gevoel, intuïtie (en hart ♥ ).

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes
Al op jonge leeftijd leren we om keuzes te maken. Denk aan keuzes op het gebied van: vrienden, sport en school. Op jonge leeftijd helpen je ouders of mensen in je omgeving je hier vaak bij.
Echter hoe ouder je wordt, hoe meer keuzes je zelf moet maken en je vanuit de omgeving vragen krijgt als:

 • Waar ben je goed in?
 • Waar word je blij van?
 • Welke vakken vind je leuk?
 • Welke profiel past het best bij jou?
 • Welk studie past het best bij wie je bent?
 • Wat zijn mijn talenten?
  Voor veel jongeren zijn dit ontzettend lastige vragen. Vragen die zij zelf niet kunnen beantwoorden, maar die ook voor ouders en docenten lastig zijn om te beantwoorden.

Waar op school krijg je vragen over wie je nou eigenlijk écht bent? Waar op school leer je waar jouw talenten liggen? En waar op school leer je om gelukkig te zijn? En tijdens welke lessen gaan jongeren in gesprek over mogelijke studies, een tussenjaar of werken?
Talentlicht helpt jongeren bij persoonlijke ontwikkeling, talenten ontdekken (en ja! Iedereen heeft talent) en goede keuzes te maken vanuit je hart (en niet met je hoofd).

De vier pijlers van Talentlicht
Plezier
Creativiteit
100% jezelf zijn
Iedereen heeft talent

1. Plezier
Geen doel is te ver, als mensen plezier hebben in wat ze doen. Bij het Talent Atelier staat ‘plezier’ bovenaan het lijstje. Er wordt tegenwoordig best veel van jongeren gevraagd. Ze moeten presteren, scoren en het liefst hoge cijfers halen. Bij Talent Atelier draait het hier juist niet om! Jongeren hoeven niet te presteren, de focus ligt niet op het resultaat en we meten niet in cijfers. We leren ze om zichzelf te accepteren en we meten in plezier. Want als je blij bent, dan kun je de hele wereld aan. En heb je gelukkige jongeren.

2. Creativiteit
Creatief bezig zijn is meer dan tekenen, schilderen, knippen en plakken. Want creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren.
Creatief denken is steeds belangrijk in onze maatschappij, maar waar leren jongeren nog creatief te denken? Wanneer ze altijd binnen kaders en hokjes moeten denken?
Creativiteit en creatief denken geeft ze handvatten die ze nodig hebben om problemen op te lossen. Het maakt ze vindingrijk, flexibel en het stimuleert een krachtige intuïtie.

3. 100% Jezelf zijn
De beste versie van jezelf hoeft niet perfect te zijn. Liever niet zelfs. Het talenten programma biedt jongeren de ruimte en het gevoel dat ze 100% zichzelf mogen zijn. Dit doen we door verwachtingen volledig los te laten. We stimuleren kinderen juist om originele oplossingen te bedenken voor de meest eenvoudige problemen.
Alles kan, alles mag. We leren jongeren dat het niet erg is om fouten te maken. En dat je juist van fouten kunt leren. 100% jezelf zijn betekent namelijk ook om je kwetsbaar te durven opstellen.

4. Iedereen heeft talent
Denk jij bij talent aan bovengemiddeld presteren? En aan iets dat ver van je af staat? Nou, dan heb je het mis!
Werken vanuit talenten staat juist lijn recht tegenover presteren. Talent staat voor: doen waar je blij van wordt. Doen waar je blij van wordt, dat zou toch iedereen willen?
Door te weten waar je talenten liggen, te doen waar je écht blij van word leer je jezelf steeds een beetje beter kennen. En dat is precies waar Talentlicht bij kan helpen. Door middel van creatief coachen op zoek gaan naar talenten, zodat jongeren een keuze kunnen maken die 100% bij ze past.