Kinderen

Individueel

Programma Talent Atelier bij jou thuis

  • Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud?
  • Wil jij op een creatieve manier werken aan zelfvertrouwen?
  • Wil jij weten waar jouw talenten liggen?
  • Wil jij de lat (soms) wel wat lager leggen?
  • Wil jij werken aan jouw onzekerheid?

De individuele sessies kunnen in overleg worden gepland.

Groep (max. 10 kinderen)

Programma Talent Atelier Raalte (Noord)

  • Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud?
  • Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn?
  • Vind jij het leuk om te bouwen?
  • Wil jij weten waar jouw talenten liggen?
  • Vind jij het leuk om met andere kinderen samen te werken?

1 x in de drie weken op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur in Raalte Noord
(’t Natuurlijkhuus)


Uitleg voor ouders

Talentlicht zet creativiteit in als middel om het hoofd van kinderen even uit te zetten. Tijdens creatieve workshops en lessen leren kinderen om even niet na te denken, maar juist om te luisteren naar hun gevoel, intuïtie (en hart ♥ ). Werken met hun handen en niet presteren.
Alles is goed! De focus ligt bij het Talent Atelier op het proces en acceptatie, niet op het resultaat en prestatie. Wanneer kinderen moeite hebben met begrijpend lezen of rekenen, dan krijgen kinderen extra werk of bijles. Maar waar leren kinderen om minder onzeker te zijn, meer zelfvertrouwen te hebben en creatief te denken?

Wekelijks werken we bij Talentlicht aan wisselende thema’s; denk aan: durven dromen, dankbaarheid, wie ben ik en wat zijn mijn talenten.

De vier pijlers van Talentlicht
Plezier
Creativiteit
100% jezelf zijn
Iedereen heeft talent

1. Plezier
Geen doel is te ver, als kinderen plezier hebben in wat ze doen. Bij het Talent Atelier staat ‘plezier’ bovenaan het lijstje. Er wordt tegenwoordig best veel van kinderen gevraagd. Kinderen moeten presteren, scoren en het liefst hoge cijfers halen. Bij Talent Atelier draait het hier juist niet om! Kinderen hoeven niet te presteren, de focus ligt niet op het resultaat en we meten niet in cijfers. We leren kinderen om zichzelf te accepteren en we meten in plezier. Want als je blij bent, dan kun je de hele wereld aan. En heb je gelukkige kinderen.

2. Creativiteit
Creatief bezig zijn is meer dan tekenen, schilderen, knippen en plakken. Want creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren.
Creatief denken is steeds belangrijk in onze maatschappij, maar waar leren kinderen nog creatief te denken? Wanneer ze altijd binnen de lijntjes moet kleuren en binnen kaders en hokjes moeten denken?
Creativiteit en creatief denken geeft kinderen handvatten die ze nodig hebben om problemen op te lossen. Het maakt ze vindingrijk, flexibel en het stimuleert een krachtige intuïtie.

3. 100% Jezelf zijn
De beste versie van jezelf hoeft niet perfect te zijn. Liever niet zelfs. Het talent Atelier geeft kinderen de ruimte en het gevoel dat kinderen 100% zichzelf mogen zijn. Dit doen we door verwachtingen volledig los te laten. We stimuleren kinderen juist om gekke, grappige en originele oplossingen te bedenken voor de meest eenvoudige problemen.
Alles kan, alles mag. We leren kinderen dat het niet erg is om fouten te maken. En dat je juist van fouten kunt leren. 100% jezelf zijn betekent namelijk ook om je kwetsbaar te durven opstellen.

4. Iedereen heeft talent
Denk jij bij talent aan bovengemiddeld presteren? En aan iets dat ver van je af staat? Nou, dan heb je het mis!
Werken vanuit talenten staat juist lijn recht tegenover presteren. Talent staat voor: doen waar je blij van wordt. Doen waar je blij van wordt, dat zou toch elk kind willen?
Door, als kind, te weten waar je talenten liggen, te doen waar je écht blij van word leer je jezelf steeds een beetje beter kennen. En dat is precies waar Talentlicht kinderen bij kan helpen. Door middel van creativiteit op zoek gaan naar jouw talenten.