Ga naar de inhoud

Lego serious play in de klas

Lego Serious Play (groep 3 t/m 8)
Bij creativiteit denken veel kinderen aan schilderen, tekenen en knutselen. Toch is creativiteit veel meer dan dat. Wist je dat bouwen met Lego ook een geweldige manier is om creativiteit te stimuleren?

Tijdens de workshop van Talentlicht gaan we niet zomaar bouwen met Lego. De kinderen gaan namelijk samen met Jolien Boksebeld aan de slag met Lego Serious Play. Lego Serious Play is een creatieve en speelse methode, waarbij Lego-blokken worden gebruikt om (nieuwe) ideeën te bedenken, outof-the-box te denken en gedachtes van kinderen uit te bouwen. De kinderen ervaren tijdens deze workshop hoe het is om hun hoofd uit te zetten en te denken met hun handen.

Waarom Lego Serious Play bij jouw op school?

  • Het stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht
  • Het bevordert probleemoplossend denken
  • Het bevordert leren door te doen
  • Het sluit perfect aan bij de 21eeuwse vaardigheden
  • En tot slot: elk kind kan bouwen, dus elk kind
    doet mee

Kortom: Lego Serious Play is een leuke en effectieve manier om kinderen te betrekken bij het leren en ontwikkelen van hun vaardigheden op verschillende gebieden. Het biedt hen een veilige omgeving om te experimenteren, te communiceren en te leren.


Nog een leuk weetje: deze methode wordt ook door veel volwassenen gebruikt. Als teambuilding, maar zeker ook bij visie- en beleidsontwikkeling.

Meer weten over Lego Serious Play in jouw klas? Neem contact op met Talentlicht.